HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

Kitolatok az Android mögül

2011.02.18. 08:51 :: Bandroid
























Nem az okostelefon és tablet mögül, ezek jó dolgok. Visszafogott sebességgel, de kihátrálok, méghozzá úgy, hogy nem megyek máshova, maradok a fennsíkon.

Nézegetem az MWC-s videókat, és nyer a "sovány kliens" elv. Nem a terméket nézem, önuralom és koncentráció kérdése, másodikra megy az. A kérdéseket, és az alkalmazásokat. App Store? Android Market? Az mi az? 386-os? Ja, hogy turbó gombbal. Biztos jó lehet.

Vége van ennek, mint a teleszkópos botnak. A program is adat, az app is futhat a böngészőben, dhtml-ben, vagy Flash-ban például. Három és fél év múlva html5/javascript-ben akár, bármilyen is lesz az. Ha átfutsz pl egy tízujjas érintőképernyős tutor-t Flash-ra, láthatod, hogy ez ügyben szoftveresen már be van húzva a matt. A hardveres forduló meg most zajlik, a CES-en, az MWC-n, a CeBit-en.

Ha megnézzük, hogy a téglalap alakú résznek, ahol folyik a csinnadratta, és ami ezen kívül van, milyen az aránya, látható az elmozdulás a pécéhez képest, utóbbi a háttérben zümmög. Zúgolódik, mintha mondani akarna valamit, de ha rákérdezel, csak dörmög tovább, már nincsen mondanivalója.

A piszkos, hétköznapi való világba való kitüremkedés megszűnik lassan. Ezt felismerni volt a nagy dobás: az iPhone és az iPad semmilyen, ami nagyon jó.

Lassan magát a tartalmat tartod a kezedben.

Ujjbeggyel pöckölöd arrébb, lassulva áll meg, mint a tehervonat. A képernyője pedig éterien csillog, mert speciális törlőkendővel törölted át, ma már harmadszor.

Ha van adatfelhő és alkalmazásfelhő, akkor az a következő lépcső, hogy az okostelefon-pécé-tablet is legyen egy felhő, hardware felhő, majd valahogy gomolyog. Nem annyira fontos, a tartalom a lényeg. Lesz kicsi, a közepes és a nagy izé, vagyis a négy, a hét és a tíz colos, a világegyetem többi része pedig mind periféria.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr752669749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása