HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

A weblap web app

2011.03.06. 11:00 :: Bandroid

Mielőtt megnéztem ezt a videót, magam mellé raktam a kiscsengőt, nagy elhatározással, hogy ha valami nem menne dhtml-ben/javascipt-ben, akkor csengetek vele. Csend volt végig. És hátra lépve kettőt azt érzem, hogy ez egy tünet: annak a tünete, hogy öreg, letettem elétek az ultimáté hardvert, és mi sikerült vele: egy weblap, címsor nélkül.

Ugyanezt gondolom a weblapokhoz tartozó saját rss olvasó app-ok garmadájáról is.

Ilyenkor persze jön a "mi a megoldás akkor" kérdés, és van rá válaszom, amivel akár meg lehet indokolni a weblap és a natív app közti váltást. (Szerintem az is lehet web-app, de ez most mellékvágány.)

Az orrom előtt van a portál - sajnos csak ha becsukom a szemem -, amelynél a fő szervező elem az infografika! A sima álló, és az időszalagos animált, utóbbi esetleg pár helyen elágazik. Ez a sorvezető, aztán majd az becsatornázza a statikus tartalmat.

És ha valahol kattint a látogató a "bővebben" gombra, akkor már bejöhet a szöveg, a tipográfia, a szerkesztettség és a méltóságtelj, amiről írsz.

Képzeld el, előtted Líbia térképe, hogy fogod a tabletet a kezedben, kis csuklómozdulatokkal ha fordítod, belendíti a térképet, forog. Ellen oldalú csuklómozdulat befékez, és már érinted meg a várost, és mutatja, hogy itt jön Khadafi serege. Ez itt meg a sarok, ahol megbotlott a Vilmos herceg, mert volt a piros szőnyegen egy bumszli.

Legyen kihasználva a tablet mint új médium. Ne szikszalagozzunk a sarkára egy tollat, és írjunk vele két kézzel - egy papírra.

Pasztellszínű, koherens vizuális elemek (buborék, nyíl, hierarchikus fa, stb), ami összerántja a tartalmat, jó grafikusok és itt a vége, fuss el véle.


Hozzászólás a A HVG digitális túlélőkészlete című cikkhez.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr592714610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vAfotóriporter · http://blog.volgyiattila.hu 2011.03.08. 02:24:55

Részben egyetértek veled, az iPad magazin megoldások nem használják ki igazán a lehetőségeket, nem nyújtanak annyira újat, mint szeretnének, vagy inkább kéne.

Ráadásul szerintem a HVG-nek a kezelést se sikerült jól eltalálni, mert szerintem minden csak nem intuitív, és konzekvens.

Viszont a mai magyar szerkesztőségeknek még a sima weboldal lehetőségeivel és követelményeivel se mindig sikerül megküzdeni, nemhogy egy fokozottan interaktívabb, innovatívabb eszköz kínálta lehetőségekkel.

Bandroid · http://bandroid.blog.hu 2011.03.10. 10:19:55

Lehetséges megírni egy olyan wysiwyg motort, amelyben az alapértelmezett beállítások belesodorják a pontos stílusba a kezdő felhasználót is.
süti beállítások módosítása