HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

iPad, iPhone OS 4.0

2010.04.09. 19:06 :: Bandroid

Hozzászólok tömören, valamint szétszerelek pár mémet, elvesztem a csavarokat, az életbe nem lehet többet összerakni őket.

Jó dolog az iPad. Átütőnek tűnik. Biccentek. Ezzel el lehet lenni, nem zörömböl a gép, jó a GUI. Persze hogy kéne egy aktív/passzív kijelző üzemmód checkbox, de ne legyünk telhetetlenek. Lassan ez jöhet, gyorsuljon a passzív. Inkább légy ma aktív, mint holnap rádióaktív.*

Az iPad/iPhone mint üzleti modell: valami borzalom. iAds. Tényleg ez jön? OS szinten? És közben megy a "Flash nem nyílt szabvány" szöveg, ugyanonnan. Gondolom, ezért lehet exportálni swf-be Poser-ből, 3d Studio-ból (Swift 3D), és ezért van az ötszáz féle forgós-csillogós szétrobbanós-háromdés szöveg effekt generátor. Ezért van a Ming php-hez.

Akkor ez meg is volna.

Szóval nem egy eszközt veszek, aminél kirakom a pénzeszsákot az asztalra, és viszem. Hanem egy eszközt, amelynél ha eladok egy programot, kocogtatják a vállam rövest, hogy le kell adni a jattot. 42%-kal többet kell kérnem, ha nem akarok veszíteni rajta. (0.3/0.7). És csak a cég számítógépén és OS-én fejleszthetek, meg kell vennem. (lásd: Az Adobe fejlesztőkörnyezetét is kizárja az Apple) Ha reklám van az app-ban, 40%-a megy a cégnek.

"HTML5-ben elkészített menü ugrik fel, videóval, a karakterek képeivel, a mozis időpontokkal, akármivel. Ez így jópofa, (...)" - írja az appleblog.blog.hu. Az. Kisméretű tévékettő, bár szépen forgatja a képet, és nem zavaró, ha jön a reklám. Esztétikus, mint a kereskedelmi tévénél a reklámspot átkötő filmecskéje, beleszőve a háttérzenébe halkan a pénztárca csatt diszkrét csattanása.

Azt hittem, hogy a számítógép/internet a felnőtt médium. Eddig az volt.

Az iPhone OS javul, caplat előre, már az Android farvizén. A multitask/majdnem multitask. Csinnadratta. Fél másodpecig nyomom a Home gombot, egy éve már. Egyébként olvastam egy idézetet arról, hogy az Android TaskKiller-e hülyeség, mert nagyon jó a feladatok kezelése, tehát lehet, hogy valamivel lassabban indul egy progi, mert előtte kipofoz a pár erőforrást/szálat, de ez az idő lekönyvelve akkor is, amikor ölöm a feladatot. És ekkor hozzájön az az idő is, amíg becélzom az áldozatot a kill gombbal.


* Transzparens Teller Ede mögött, amikor előadást tartott az atomerőművek hasznáról. Azt mondta: "Vagy elviszik ezt mögülem, vagy elmegyek." Elvitték. Nézte, közben azt mondta: "Addig megiszok egy kis hűtővizet."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr151908010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása