HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

Mobil vagy webes. Szerintem legyen

2011.12.17. 22:01 :: Bandroid

























A mobil app az általános alany, az "úgy sem látod át", a kivehetetlenül gomolygó dolgok felhője, maga a dotkom lufi pumpa. Pedig csak webapp plusz gps, mozgásérzékelő és kamera, mínusz böngésző címkesor.

Hozzászólás a webisztán és a doransky közti vitához.

Webisztánnal értek egyet, bár én egy éve mondom ugyanezt.

A webes app és a mobil app fejlesztési ára közti különbség =

"ez natív, tehát drága" x
"minden oprendszerre külön írd meg" x
"egy dolláros árra szocializált vevők" x
"kérem a 30%-át" x
"vagy millió példányban add el, vagy bele se kezdj",

és végül hatványozva azzal, ami idézetben jön, csobogó, tiszta forrásból.

"Szeptember 15-én fel is töltöttük az App Store-ba és vártunk. Vártunk… Vártunk…… Vártunk……..

Aztán jött egy mail az Apple-től, hogy ezt bizony nem fogadják el a “Mit Vegyek” rész miatt. Oké, számítottunk rá, leszedtük a kis zászlókat, újra feltöltöttük és vártunk. Heteket… Aztán megint visszadobták. Háromszor vagy négyszer ismétlődött meg a folyamat, végül pontosan november 30-án a névnapomon fogadták el, és ment élesbe az app.", jelenti a handras.hu.

"Igen, a digitális csatorna drága", és "az, hogy a natív alkalmazásokból direktben lesz-e pénz, lényegtelen", írja a doransky blog. Ez nem más, mint a modern, flexibilis pénzügyi termékek narratívája. 2008 és 2011 után.

Nem lehet önértéke az alkalmazásnak, olyanban ne gondolkodj, "itt most már a nagyok játszanak".

Kiplakátolom Steve Jobs fekete-fehér fotóját a falra, ahogy épp a garázsban csiszolja az ultimate hardvert, lyukas farmerén megcsillan a nap, de amikor készen van a művel, ami lekerekített és ergonomikus, akkor téged már nem engedlek hozzá.

Igen, igen, hozzád beszélek. Most jöttél be a nagypapához a műhelybe, körbenézel, tetszik neked. Értelmesen csillog a szemed, ahogy érdeklődve körbenézel, ágaskodsz, mindjárt eléred a satut. És akkor valaki leszereli, és átrakja a felső polcra.

Tanulság, az nincsen, csak egy Keaton kép.

És hogy meg fog nőni a ló.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr883471788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hallari 2011.12.18. 13:12:35

Nem akarlak elkeseríteni, de ez kb. mindig is így volt, sőt, 25 éve itt nálunk még a műhelybe se engedtek be. A helyzet az, hogyha nem állsz elő valami bombasztikus ötlettel (és megfelelő tálalással, mert egyre jobban számít), akkor egy szimpla app-el valószínűleg nehezen fogsz boldogulni. Csodák persze vannak (ld. Angry Birds, vagy Rubik kocka), csak ritkán.

Garázsvállalkozásra hivatkozni menő dolog volt mindig is, csak azt szokták elfelejteni, hogy ezerből (tízezerből?) jó, ha egy bejön.

Bozdurgán 2011.12.18. 13:25:04

A kérdés, nem kérdés, ezek a mobilos appok ki fognak halni. De inkább hosszútávon.

Egyrészt a gyártóknak ÉRDEKE , hogy legyenek,az ökoszisztéma (pfujj) része.
másrészt meg a jelenlegi web nem alkalmas ezek kiváltására. semmilyen szempontból sem. Sem normális értesítési rendszer, sem gesztusvezérlés csak kietlen lassúság.

odamondó 2011.12.18. 15:34:56

Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára.

Érdekes mód alig kellett pár hónap realizálnom, hogy bizony a legtöbb app amit emberek használnak semmi több mint egy memóriát elfoglaló webmásolat.

Pl. leggyakoribb androidos app facebook weben nagyságrendekkel jobb és még 8 megát se vesz le a telefonom memóriájából. Továbbá ott van az IMDB app ami nagyon frankó tetszik, de állandóan olasz lokalizációval tölti le ami az agyamra megy így maradok a webappnál újfent. Ja és nem eszik meg további 7 megát a telómon.

Google appokat is sorolhatnám. Pl. docs. A web 1:1ben ugyanaz mint app.

Arról már nem is beszélek, hogy átlagfelhasználó app használata kimerül a játékokban. Enyém meg a gmail, maps, opera mini kombinációjában.
süti beállítások módosítása