HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

Szinte mindenütt

2010.10.27. 11:44 :: Bandroid

Az Apple termékei kivételével minden helyen futni fog a Flash.

Itt a vége, fuss el vége.

Nem kell Java-t tanulnom. Tudom, vannak olyan helyek, ahol létezik ez a "Flash zárt" kezdetű szöveg, ha belinkelem a bájtonkénti swf leírást az Adobe honlapjáról, egy-két óráig hat csak. Ha felrakok ötven szövegrobbantós swf generátor progit, akkor is.

És hogy rossz a Flash. Rossz a lapát, meg a fűrész. Meg a tepsi, mert többen rossz ételt főznek benne.

Szerintem az Apple meg fogja inni hosszú távon annak a levét, hogy elhazudta a PC-s thick client forradalmat, és újra le akarja játszani mobilon. There's an app for that. Közben evidens, hogy a nagy számításigényű játékokon és más alkalmazásokon kívül nincs szükség erre. A php is interpreter, és kiheverjük valahogy.

Itt egy hat perces videó, nulláról elkészít egy alkalmazást, ha valaki mégis él-hal a dagi kliensprogramokért. Legenerálja az apk-t, és feltölti a boltba. És ráérősen teszi, rendezgeti az ikonokat a képernyőn közben.

Most már iPhone-ra is lehet fejleszteni Air-ben, ami jó. Ekkor persze meg kell fizetni a 30% Apple adót is minden eladott program után. És jön a teherautó sofőr, és ellenőriz: mi ez, atomerőmű alkatrész? Ne sürgessen, két hét múlva indulunk. Na hagy nézzem, hogy működik?

Úgy érzem, az iPhone
pár éve lerakta az asztalra a forradalmi interface-t, azóta egy helyben jár. Ahogy a Sense is. A Sense 1.5 óta koherens és szép, bár azóta nincs előrelépés. Amikor lenyíltak tavaly nyáron a naptár fehér lapjai, nem volt több kérdésem.

A fekete, áttetsző keret, mint telibetalált semleges szín, az összetartó widgetek. Nem véletlen, hogy a Sense-hez hasonló elemek vadászatáról szól az Androidos fórumok jó része. Hol van hasonló időjárásjelentő, wifi kibekapcs, ilyenek.

Most a Pixel Qi az érdekes, az Adam, a Palm Pre grafikus felülete, az eldobott kártyákkal. Az új Sense ikonjain is a Pre kristálya csillog. És ha minden igaz, Sense stílusú lesz az új Android, és a Palm Pre designere is dolgozik rajta. Várom.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr272402573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vAfotóriporter · http://blog.volgyiattila.hu 2011.03.08. 02:52:34

Engem eddig nem nagyon hatott meg a flas hiánya. Kb havonta futok bele olyan oldalba, amit nem tudok az iPaden megnézni, mert full flash oldal, vagy nem az egész flash, de pont a menüt csinálták meg benne, így a HTML részek közt se lehet rajta navigálni. Az ilyen bosszantó. De szerencsére ritka.

Viszont ezek az oldalak (már amikkel találkozni szoktam a műfajban) sajnos akkor se sokkal informatívabbak, mint mikor nem jönnek be. Azt tényleg nem értem, hogy miért kell egy amúgy statikus HTML oldalt full flashben megcsinálni, ha azt se a tartalom jellege, se a kezelés, se a kivitel milyensége nem indokolja.
Ott van pl amibe most hétvégén futottam bele: lakastrend.hu

Ettől egyébként akár jó is lehetne, ha az iOS készülékeken is futna a Flash. Csak a hiányát nem érzem a dolognak, viszont a flash használatot meg indokoltnak - sőt méginkább értelmesnek - nem érzem egy csomó esetben.
Abban viszont igazad van, hogy nem a lábos tehet róla, ha rossz a a kaja.

Bandroid · http://bandroid.blog.hu 2011.03.10. 10:16:46

Flash: nagyon sok fotós, porfolio, design és főleg web app oldal abban készül. Pont a web "élőbb" szelete. Ahol számít az - akár visszafogott - animáció, a pontoan kigondolt interaktivitás, és a pontos tipográfia.

És amiben nem nagyon van versenytársa, az az alkalmazásfejlesztés irama.
süti beállítások módosítása