HTML

Bandroid

Az a rövid távú célom ezzel a bloggal, hogy szociális alapon létrehozzam bárkiben ugyanazt a hype-érzést, mint az iPhone.

Hosszú távon pedig nem érem be kevesebbel, mint hogy a kis körúton végre elkészült bicósáv mellett legyen még egy, Android telefonnal közlekedők részére.


Postok ráérősen.

Friss topikok

  • lacas8282: Szia, Nem találom az emailed az oldalon tudnál segíteni? Egy fontos ügyben kéne a segítséged. a... (2013.05.01. 10:20) A HTC bemutató után
  • odamondó: Amikor megvettem a telóm (android) én is rápörögtem erre az alkalmazás témára. Érdekes mód alig k... (2011.12.18. 15:34) Mobil vagy webes. Szerintem legyen
  • OoO: És amúgy tényleg korrekt a webos. Használható, egyszerű, egyértelmű. (2011.09.29. 13:41) Eddig tartott
  • JohnHenry: @valójábannemberci: ha regényt akarok olvasni, leveszek egy könyvet a polcról. (2011.09.28. 15:08) Touchpad, egy hét után
  • ern0: A legszebb az, hogy van ilyen appmaker, gondolom, XML-ből rántja le a kontentot. A legeslegszebb ... (2011.09.28. 13:07) Szakértelem a négyzeten

Linkblog

Az App Store modelljéről

2011.02.21. 11:15 :: Bandroid

Veszek a havertól tíz tonna búzát, leborítja az udvaron. Elkezdek kenyeret sütni, jön a haver, kérdi: mit csinálsz?

Mondom neki: kenyeret sütök. Pislantok kettőt, hát felhúz egy kenyérboltot mellém, aszondja: figyelj, majd én eladom itt, te csak süssed, süssed.

Egyre inkább azt látom (pár éve volt hasonló, amikor utólag lekapcsolták a wifi hotspot funkciót az iPhone-n), hogy az iPhone-t/iPad-et az emberek nem megveszik, hanem bérlik.

És az Apple folyton belefirkál a szerződés szövegébe.

Használsz netes átutalást? Felteszem, igen. Dühös vagy, hogy a 30%-át leveszi az a cég, ahol előfizetsz a netre? Felteszem, nem. Windows fut a gépeden? Felteszem, igen. Dühös vagy, hogy a másik 30%-ot fizeted a Microsoft-nak, hiszen az ő operációs rendszerét használod? Felteszem, nem.

Abszurd, ugye?

Meg lehet játszani egy innovatív hardver létrehozása miatt ezt az üzleti modellt, és mehet ez, de azt lásd, hogy az összes felhasználó és programozó ellenérdekelt.

Majd ő megszakérti az új programomat, meg minőségvéd. És ha például feltaláltam valami teljesen új programot, majd ő azt is megnézegeti, mert ő mindenhez ért. És leszedi a 30%-ot.

Ahogyan a net cég legyen bit tube, úgy a hardwer/oprendszer gyáros legyen app tube. Nem az? Rendben, megyek máshova.

És ha megnézed a CES-t, vagy az MWC-t, meg majd a CeBit-et, észreveszed, hogy van hova menni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bandroid.blog.hu/api/trackback/id/tr692676612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

peasant 2011.09.08. 13:38:20

Jó régi és megfelelően demagóg bejegyzés.

Az AppStore-ba került programokat terjeszti, reklámozza és tárolja, gondozza is az Apple, nem csak leveszi a részét. Pontosan, mint a kenyérbolt. Csak amíg teljes haszonnal a kis udvarodból el tudsz adni 3 kenyeret egy nap, addig a kenyérbolt-hálózat segítségével 500 boltban 1500-at. Ezért 30% felár nem sok.

Keresekedelemben ez bevett gyakorlat. Itt a viszonteladáson kívül hozzáadott értéket is kapsz a cégtől. A program tárolása, a letöltésre szánt sávszélesség, a frissítések, a jó programok hirdetése mind-mind időt és energiát igényel.
süti beállítások módosítása